• Vatikan_2016 (1).jpg
 • Vatikan_2016 (2).jpg
 • Vatikan_2016 (3).jpg
 • Vatikan_2016 (4).jpg
 • Vatikan_2016 (5).jpg
 • Vatikan_2016 (6).jpg
 • Vatikan_2016 (7).jpg
 • Vatikan_2016 (8).jpg
 • Vatikan_2016 (9).jpg
 • Vatikan_2016 (10).jpg
 • Vatikan_2016 (11).jpg
 • Vatikan_2016 (12).jpg
 • Vatikan_2016 (13).jpg
 • Vatikan_2016 (14).jpg
 • Vatikan_2016 (15).jpg
 • Vatikan_2016 (16).jpg
 • Vatikan_2016 (17).jpg
 • Vatikan_2016 (18).jpg
 • Vatikan_2016 (19).jpg
 • Vatikan_2016 (20).jpg
Obvestilo
 • Folder doesn't exist or doesn't contain any images

Ustavi konje pred zebro

Dragi prijatelji!

Občni zbor

V petek 17. 2. 2017 smo se zbrali na Občnem zboru društva Motoristi za Motoriste v dvorani Antonovega doma v Ljubljani na Viču. Bilo nas je 162. Tudi trije s Koroške. Dnevni red je bil natrpan, vendar smo uspeli uradni del speljati v malo manj kot dveh urah. V društvo smo sprejeli skoraj 100 navih članov. Čestitam za sprejem in dobrodošli v naši družbi.  Druženje smo ob odlični postrežbi Branka nadaljevali skoraj do 11 ure, ko smo tudi zadnji odšli na zaslužen počitek po napornem tednu in dnevu. Končali smo s klepetom s p. Petrom Lavrihom, komisarjem in vodjem Komisarijata za sv. Deželo. Komisarijat bo naš uradni organizator in spremljevalec na romanju na Poljsko. P. Peter pa še ni rekel zadnje besede glede morebitne osebne udeležbe na romanju.

Najprej se zahvalim vsem, ki so prispevali svoj trud, znanje in veliko časa, da smo Občni zbor tako gladko speljali. Nagovor predsednika ZMKS Leopolda Pungerčerja nas je ganil, ko nas je spomnil prav na naše srečanje s papežem Frančiškom. Njega je najbolj nagovorilo to, da smo za osebno srečanje izbrali prav Dolfeta in Mojco, Renato in Klavdija, Janeza Pandla in p. Nika. Res je bilo lepo takrat. Gospod Brane Legan z Vranskega nam je obudil spomine in skomine na vožnjo z motorjem s poudarkom na varnosti. Predavanje je bilo odlično! Posebna zahvala gre tajniku Pavlu in Mateji za skrbno pripravljeno finančno poročilo, ki je bilo lani res obsežno. To delo zahteva vztrajnost, natančnost in strokovnost. Mateja hvala še enkrat za vodenje računovodstva. Naj vam zaupam, da to delo opravlja za 'Bog lonaj'. Hvala našemu tehničnemu voditelju Viliju za pripravo predstavitve, ki nam je močno olajšala potek zbora. Zahvalili smo se Mariji Ambrožič za delo blagajničarke društva. Hvala Matjažu za tradicionalno odlično vodenje občnega zbora. Prav lepa hvala p. Niku za predstavitev letošnjega romanja. Prav ta predstavitev je poživila že nekoliko načeto pozornost udeležencev, v dvorani je prav završalo je od pričakovanja.

Eden od vrhuncev večera je bil izbor gesla in poudarka letošnjega delovanja MzM. Vili je bil glavno gonilo akcije zbiranja številnih izjemno zanimivih in pomenljivih predlogov. Delo upravnega odbora pri odločanju ni bilo enostavno. Prepričal nas je predlog, ki je pomenljiv, duhovit in na izviren način opozarja nas motoriste in tudi ostale, da so pešci še vedno najbolj ranljivi udeleženci v prometu.

Prav poročila o delu MzM v preteklem letu napravijo naše prvo druženje v letu posebej vznemirljivo. Spomini, doživetja, prijateljstva, pričakovanja, novi obrazi, stari brezrokavniki, vznemirjenje ob misli na prevožene in na nove poti, kilometre, srečanja, veselja. Pa tudi pogled nazaj na tiste težke trenutke nesreče, kjer smo mogli stopiti v oporo. Posebej nas je lani na romanju v Rimu in Assisiju zaznamovalo srečanje z družinami in vsemi, ki smo  jim pomagali v preteklih letih. Tudi lani smo mogli pomagati in darovati več kot 18.000 EUR. Zelo veliko. Hvala vsem, ki ste prispevali v čelado, darovali v sklad in omogočili potovanje družinam, obisk in dar papežu Frančišku.

Preventiva je del našega vsakdana. V letu 2016 je bilo opravljenega veliko dela. Od organizacije naših srečanj, geslo 'ODGOVOREN MOTORIST', varovanje otrok na poti v šolo, spremljanje prijateljev motoristov. Še posebej zahvala PP Ribnica za izjemno podporo, stalno sodelovanje in prijateljstvo. O vsem, kar smo počeli, smo tudi objavljali v tiskanih in drugih medijih, predvsem na Koroškem je bila naša pot k papežu še posebej odmevna.

Druženje v letu 2016 je bilo bogato, čeprav smo jesensko vožnjo žal spustili. O potovanju v Rim smo že pisali. Lahko rečemo le 'Hvala Bogu' za varna druženja in srečne poti. Uvedli smo tradicionalno zaključno sveto mašo, kartere se nas je udeležilo skoraj 200. Hvala za pravi namig Tone Okorn.

Za bogastvo leta 2016 se zahvaljujem prav vsem članom MzM, nunciju dr. Julijuszu Januszu, veleposlaniku g. Tomažu Kunstlju in njegovi družini in sodelavcem, prijateljem Forza dell'Ordine, občinam in županom Ribnice, Sodražice in Žitare vasi, prijateljskim motoklubom Nauportus, Holcarji, Dolenja vas, Soča, Kondor, Dekani in številnim drugim posameznikom in podjetjem ter organizacijam, ki so nas v lanskem letu spremljali in podpirali naše delovanje. Na ob

čnem zboru smo se posebej spomnili pokojnega Jožeta Levka, ki je bil naš 'obraz', urednik spletne strani in fotograf. Jože je bil naš zvest spremljevalec in srčni prijatelj. Od njega smo se 4.1. poslovili na pogrebu v Ribnici.

 

Kako naprej?

Leto 2017 je in bo posebno leto. Morda boste rekli, da je kot vsako drugo leto do sedaj, vendar ni tako.  Šele začelo se je, komaj se je dobro začelo in je v pričakovanju uresničevanja načrtov, poti, iskanja smeri, vračanja na stare poti, srečevanja starih prijateljev, spoznavanja novih sopotnikov v življenju, prijetnih in tudi manj prijetnih srečanj in dogodkov v mojem in vašem življenju. Kako bomo leto napolnili in doživeli, je odvisno prav od vsakega posebej.

V MzM smo si zastavili prijetne in zahtevne načrte. Vabimo prav vse člane MzM, da se po svojih močeh v lokalnih skupnostih vključujejo v preventivne dejavnosti. Ponovno bomo organizirali šolo varne vožnje. Udeležili se bomo nekaterih dogodkov, ki jih bodo organizirali prijateljski klubi. Vabimo, da varovanje otrok v prvih dneh spetembra na poti v šolo postane običajna tudi v drugih krajih, kjer živimo, ne le v Ribnici in okolici. Predlagali smo, da bi člani s pomočjo lokalne policije ali klubov organizirali uvodne spomladanske vožnje za ogevanje in osvežitev opozarjanja na nevarnosti, ki na nas prežijo med vožnjo.

Upamo, da bo potrebno v čim manj primerih pomagati v nesrečnih situacijah, vendar smo na pomoč pripravjleni. Pripravljamo tudi akcijo za pomoč invalidom na vozičkih, pripravljamo potrebno dokumentacijo s pomočjo našega Dolfeta.

Datumi druženj so določeni, tudi jesenska vožnja. Za vse, ki ste bili včeraj zadržani naj povem, da bo letos blagoslov motorjev izjemoma na 27. 4. 2017 pri Novi Štifti na Dolenjskem.

Trenutno potekajo zadnja usklajevanja za letošnje potovanje, ki bo od 11. – 16. 6. na Poljsko. Kot kaže bomo lahko vse podrobnosti o romanju objavili v začetku marca. Vse podrobnosti boste našli na spletni strani, ko bo čas. Naj posebej poudarim, da bo letos romanje v prvi vrsti namenjeno članom MzM.

Pričakujemo obisk prijateljev iz Rima, Forza dell'Ordine, ki bo 28. 6. – 2. 7., Podorbnosti bomo objavili na sletu in FB, ko bo bolj znan potek. Že zdaj vabimo, da jih bomo v čim večjem številu spremljali.

Jesenska vožnja bo drugo ali tretjo soboto v septembru in zaključek s sveto mašo 18. 11. 2017 na Kostanjevici  pri p. Niku.

Društvo MzM je postalo veliko in smo tega veseli. Na upravnem odboru smo o tem govorili in iskali nove poti. Sklenili smo, da bomo delo nekoliko razdelili, da bomo naše cilje lažje uresničevali. Za novo blagajničarko društva smo predlagali Nušo Dobnikar, ki je sprejela odgovornost. Prav tako smo se odločili za novega člana upravnega odbora. Skrbnik simbolov bo prevzel delo s simboli društva. Simboli so naš zaščitni znak in je skrb zanje izredno pomembna. Predlagan je bil Niko Belaj, ki je tudi poklicno blizu tej službi. Oba predlagan člana UO je Zbor potrdil. Iskrene čestitke obema in želimo uspešno sodelovanje. Lado Lušin je prijazno sprejel izziv in pričel z obdelavo obsežnega slikovnega gradiva pokojnega Jožeta, upamo, da bomo kmalu imeli dostop do slik na spletni strani.

Na koncu pa bi se rad posebej zahvalil vsem članom upravnega odbora Pavlu, Viliju, Tonetu, Janezu, Zdravku in p. Niku za neutrudno delo, skrb, podporo, zvestobo in zavezanost k dobremu in plemenitemu. Obljubimo, da se bomo skupaj z Nušo in Nikom trudili naprej po svojih najboljših močeh.

Vabim vas, da nam sledite na spletni strani in FB strani - MzM - Facebook

S prijateljskim pozdravom in na svidenje v Novi Štifti, če ne prej.

 

Valentin Sojar

Predsednik

IMG 5065

izmera.jpg

Sprejmite piskotke za lazje spremljanje nase spletne strani Sprejmeš lahko piškotke začasno, ali trajno. Evropska direktiva.

Sprejmem piškotke za to spletno stran.

EU Cookie Directive Module Information