• Vatikan_2016 (1).jpg
 • Vatikan_2016 (2).jpg
 • Vatikan_2016 (3).jpg
 • Vatikan_2016 (4).jpg
 • Vatikan_2016 (5).jpg
 • Vatikan_2016 (6).jpg
 • Vatikan_2016 (7).jpg
 • Vatikan_2016 (8).jpg
 • Vatikan_2016 (9).jpg
 • Vatikan_2016 (10).jpg
 • Vatikan_2016 (11).jpg
 • Vatikan_2016 (12).jpg
 • Vatikan_2016 (13).jpg
 • Vatikan_2016 (14).jpg
 • Vatikan_2016 (15).jpg
 • Vatikan_2016 (16).jpg
 • Vatikan_2016 (17).jpg
 • Vatikan_2016 (18).jpg
 • Vatikan_2016 (19).jpg
 • Vatikan_2016 (20).jpg
Obvestilo
 • Folder doesn't exist or doesn't contain any images

MzM za varno pot v šolo

MzM varuje 1Tudi letos člani MzM-ja prvi teden v septembru sodelujejo v akciji Varna pot v šolo. Pred začetkom in ob koncu pouka en motorist v odsevnem jopiču stoji v določenem križišču v opozorilo vsem udeležencem v prometu. Tako pripomorejo k varnejšemu prečkanju ceste šolarjem, ki so po koncu počitnic še vedno malce bolj razigrani in navihani.
V akciji sodelujejo tudi Občina Ribnica, Policija, Svet za preventivo v cestnem prometu, Gasilska zveza iz Ribnice in moto klub Crknene podgane. Namestnik komandirja ribniške policije Marjan Cimprič pravi, da je sodelovanje s tukajšnjimi motoristi posebnost v slovenskem prostoru in zgled za ostalo očetnjavo. Dodaja tudi, da sta bili v zadnjih dveh letih na področju PP Ribnica samo dve prometni nesreči z udeležbo motorista.

 

MzM varuje 6 MzM varuje 5 MzM varuje 4 MzM varuje 2

Motoristi, vabljeni na preventivne delavnice!

znak-policija

Spoštovani motoristi! Ustrezna priprava na novo motoristično sezono je izjemno pomembna, zato vas vabimo, da se udeležite preventivnih aktivnosti, na katerih vam bomo svetovali, kako bolje poskrbeti, da bo motoristična sezona prijetna in varna!
Za večjo varnost motoristov bomo policisti tudi letos sodelovali na preventivnih aktivnostih, kjer bomo skupaj s predstavniki drugih institucij, motorističnih klubov itd. motoristom svetovali, kako naj najbolje poskrbijo za svojo varnost in varnost drugih udeležencev v prometu. Preventivne aktivnosti bodo potekale predvidoma do avgusta.

 

DAN VARNE VOŽNJE V ŠPANIK CENTRU

Varna voznja Nauportus 1Kmalu bo en mesec, kar smo bili na MzM SLO Touru 2012. Kako hitro teče čas!
Prvi trije dnevi so bili bolj dinamični, četrti dan pa smo namenili preventivi, spoznavanju novih prijateljev, izmenjavi izkušenj, druženju in počitku. Iz Moravskih Toplic smo se napotili proti Murski Soboti. Ob severnem obrobju mesta je nekaj trgovskih centrov, ki dandanes krasijo domala vsako slovensko vas.
Tod se tudi nahaja Center varne vožnje Španik. Lastnika Boštjan in Dejan sta se z veliko odrekanja, dobrimi idejami in iskreno željo, da storita nekaj za varnost prometa v regiji, zgradila čudovit in funkcionalen kompleks z učilnicami in poligonom za izvajanje programov varne vožnje voznikov različnih vrst motornih vozil - od koles z motorjem, motornih koles, osebnih in tovornih avtomobilov, pa tudi traktorjev, ki so v Prekmurju pogosteje, kakor drugod udeleženi v prometu. Del poligona je namenjen tudi usposabljanju voznikov terenskih vozil. Dejavnost upravljavca centra varne vožnje dopolnjuje in zaokrožuje prizadevanje Zavoda oranžna nit.

Preberi več

VARNA POT V ŠOLO

Varovanje prvosolckov 5Ponosno naznanjamo: uspelo je! Prvi teden novega šolskega se srečno izteka. Poti, ki vodijo proti osnovnim šolam, so varovali številni policisti - še več pa je bilo prostovoljcev, ki jim ni vseeno za varnost otrok, med njih lahko prištejemo tudi člane MzM.
V času priprav na novo šolsko leto je MzM skupaj s še dvema motokluboma.
Loškimi Holcarji in Crknenimi podganami z veseljem sprejel povabilo Policijske postaje Ribnica za sodelovanje pri varovanju varnih poti osnovnošolcev ob začetku šolskega leta na območju občin Sodražica, Ribnica in Loški potok.

Občutki sodelujočih motoristov, odetih v odsevne oprave so bili sprva nenavadni, občasno s(m)o se počutili nelagodno. A vsak dan je bila trema manjša in vedno bolj je bilo očitno zadovoljstvo in ponos prostovoljcev zaradi sodelovanja v plemeniti akciji. Zavedanje, da smo drobec v mozaik varnosti dodali tudi mi - Motoristi za Motoriste, nas bogati. Še posebej ob poslušanju pohvalnih komantarjev naključnih mimoidočih znancev. Spet na nov način razbijamo sterotipe o divjakih na dveh kolesih!
Sodelovanje motoristov v akciji so navdušeno pozdravili župani vseh treh občin in obljubili nadaljnje, še bolj poglobljeno sodelovanje z vsemi tremi motoklubi.
V naslednjih dneh bo prostovoljcev v okolici osnovnih šol vedno manj, toda otroci ostajajo! Nekateri bodo nosili rumene rutke, kape ali odsevnike, drugi pač ne. Oboji prekipevajo od energije in so razigrani, a vsem manjka izkušen. Zatorej bodimo do njih strpni in previdni, kajti vse, kar nas obdaja in bogati, bomo nekoč predali njim. 

Srečno pot, dragi šolarji!

ZAČETEK ŠOLSKEGA LETA 2013/14 - PREVENTIVNA AKCIJA MzM

odsevni brezrokavnikMzM, nekaj lokalnim motorističnim klubom in gasilcem ni vseeno glede varnosti otrok, ki prvič vstopajo v osnovno šolo.

V veliko zadovoljstvo vseh smo se s Policijsko postajo Ribnica dogovorili za sodelovanje pri varovanju šolskih poti v okolici 6 osnovnih šol v Ribnici, Sodražici in Loškem potoku.

MzM je prevzel varovanje križišča v centru Ribnice od 2. do 5. seoptembra, vsak dan od 7.30 do 8.30 in od 11.30 do 12.30.

Ali lahko pričakujemo pomoč 3 srčnih motoristov iz Ribnice in okolice, ki jim ni odveč žrtvovati dve uri svojega prostega časa in jih nameniti plemenitemu cilju. A smo kot MzM-jevci zavezani tudi preventivi?

Hvala vsem prostovoljcem vnaprej!  Prijave: Pavel 041 780 864

izmera.jpg

Sprejmite piskotke za lazje spremljanje nase spletne strani Sprejmeš lahko piškotke začasno, ali trajno. Evropska direktiva.

Sprejmem piškotke za to spletno stran.

EU Cookie Directive Module Information