• Vatikan_2016 (1).jpg
 • Vatikan_2016 (2).jpg
 • Vatikan_2016 (3).jpg
 • Vatikan_2016 (4).jpg
 • Vatikan_2016 (5).jpg
 • Vatikan_2016 (6).jpg
 • Vatikan_2016 (7).jpg
 • Vatikan_2016 (8).jpg
 • Vatikan_2016 (9).jpg
 • Vatikan_2016 (10).jpg
 • Vatikan_2016 (11).jpg
 • Vatikan_2016 (12).jpg
 • Vatikan_2016 (13).jpg
 • Vatikan_2016 (14).jpg
 • Vatikan_2016 (15).jpg
 • Vatikan_2016 (16).jpg
 • Vatikan_2016 (17).jpg
 • Vatikan_2016 (18).jpg
 • Vatikan_2016 (19).jpg
 • Vatikan_2016 (20).jpg
Obvestilo
 • Folder doesn't exist or doesn't contain any images

Spoštovani vsi člani in prijatelji društva Motoristi za motoriste!

MzM 17Za nami je čudovit dan.

Jutranji pogled skozi okno je takoj povzročil naval adrenalina. Mirna vožnja proti Novi Štifti je bil čas priprave na prvo udeležbo blagoslova motorjev. Pater Niko je moj znanec in prijatelj dovolj dolgo, da sem z veseljem in naklonjenostjo poslušal o moto klubu in kasneje o motorističnem druženju z namenom. Prav pri vsakemu delu, že ko ga začnemo, je najpomembnejši namen. Namen vseh nas, ki se zbiramo v krogu MzM je prav tisto, kar daje druženju posebno mikavnost, draž. In prav o tem sem razmišljal na jutranji vožnji.

 

Že na cesti pozdrav policistoma na motorjih. V Žlebiču smo bili že trije v vrsti. Sopihanje rdečega starodobnika v klanec je vzbudilo nasmešek. Vrvež prireditvenega prostora, napetost, pričakovanje, pogledi v nebo, poročila o mokrih začetkih na Primorskem, vse to ni ustavljalo dobro pripravljenega načrta. MzM stojnica, našitki, priponke, kape, majice, zadnji dogovori, radarji na mestih, pozdrav z reševalci, skrb in ob vsem tem dobra volja, nasmeh, stisk roke, objem. Prijatelji, znanci, sodelavci, bratje in sestre, mešanje narečij domačinov, Gorenjcev, Primorcev, Goričanov, Štajercev, Dolenjcev, koroških Slovencev, Ljubljančanov, mladi, srednji, starejši, motoristke in motoristi, vsi nasmejani in dobre volje. Še rahel dež ni prav posebej spremenil razpoloženja.

Zdi se skoraj nemogoče, da bi napolnili vsi travnike okoli svetišča z motorji, a se je zgodilo. Vseh nas je bilo okoli 4.000 duš in okoli 3.000 motorjev, mopedov, štirikolesnikov in seveda nekaj simpatizerjev in prijateljev. Veliko? Malo? Bi lahko bilo več? Smo bili boljši? To so vprašanja, ki niso pomembna. Kar je pomembno, je naš namen. Namen, da smo si ob naši skrbi za tiste, ki potrebujejo našo pomoč, zaželeli Blagoslova. Dosegli smo oba cilja. V akciji zbiranja sredstev smo zbrali nekaj več kot 4.000 EUR, ob pokritju vseh stroškov bomo lahko za pomoč namenili okoli 3.000 EUR, kar je skoraj 50 % več kot lani. Hvala vsem, ki so darovali. Prejeti Blagoslov pa nam bo v spodbudo in pomoč, da bomo na naših poteh varni in se bomo v vsakem trenutku zavedali svoje ranljivosti. Vesel sem, da se nas je toliko zbralo v cerkvi (in pred njo). Še posebej me je nagovorilo globoko spoštovanje in vera do prejema Blagoslova vseh prisotnih. Hvala p. Niko za Tvoje duhovite besede, opomine in spodbude.

Hvala Bogu, da so udeleženci varno prispeli in odšli proti domu. Hvaležni smo g. Cimpriču za spodbudo za varno vožnjo in vsem policistom PP Ribnica, ki so tako na cesti kot pri cerkvi spremljali prireditev. Tudi z njihovo pomočjo lahko dejansko uresničujemo namene našega druženja. Njihova prisotnost pomeni varnost, opozorilo in predvsem, da je njihovo delo za nas ne proti nam.

Organizacija dogodka, ki vključuje tudi učinkovito pospravljanje prireditvenega prostora, je vrhunska in je predvsem posledica temeljitih priprav. Naš tajnik Pavel si pri tej organizaciji zasluži prav poseben aplavz. Na zaključnem sestanku smo poslušali poročila vseh področij. Skupna ocena je bila: Odlično!!!! Pripombe in ugotovitve, z namenom izboljšanja, smo zabeležili in jih bomo upoštevali v naslednjem letu.

Ali je na koncu spodbuda ali zahvala? Oboje. Hvala vam vsem, ki z dobro voljo pomagate, da je blagoslov pri Novi Štifti vesel spomin na stiske rok, objem, nasmeh in Božjo bližino. Vesel in ponosen sem, da sem lahko z vami preživel čudovit dan. Namen našega druženja ostaja enak, ostaja dober namen in za to se je vredno potruditi.

Predsednik MzM: Valentin Sojar, dr. med.

P.S. Nekaj nam je vendarle 'spodletelo', kar smo ga uvideli šele dolgo po koncu prireditve. Gospod nadškof p. Stane Zore bi se nam pridružil, a ni mogel do cerkve z avtom in je potem izbral hojo v hrib. Srečali smo ga po koncu in nam je (kljub temu) zaželel varno pot!

Preberite si še nagovor Marjana Cimpriča,pomočnika komandirja PP Ribnica

ODGOVOREN MOTORIST

Spoštovani motoristi!

Veseli me, da je že drugič zapovrstjo slogan organizatorja posvečen odgovornosti, zato je moj namen ob tej priložnosti poudariti nekaj stvari, ki jih je potrebno upoštevati, da bo motoristična sezona prijetna in varna!

Odgovornost voznika se lahko razume kot občutek in vedenje voznika v prometu do sebe, potnikov (v ali na svojem vozilu), kot tudi do drugih soudeležencev v prometu, in nenazadnje tudi kot odgovornost za dejanje, ki jo je storil s prekrškom ali kaznivim dejanjem.

Poudaril bi rad pomen individualne odgovornosti, ki jo nosi vsak udeleženec prometa sam. Sami smo tisti, ki s svojim neprevidnim, nepremišljenim ali celo objestnim ravnanjem ogrožamo druge, in smo v obratnem položaju lahko zaradi takšnega početja drugih tudi sami ogroženi. Ves čas se je potrebno zavedati, da je človek najšibkejši element v prometnem sistemu.

Prav zavedanje nevarnosti je tisto, kar je potrebno doseči, da bomo vozniki postali bolj strpni, previdni, spoštljivi in uvidevni do drugih udeležencev prometa. Z upoštevanjem naštetega se bo dvignila prometna kultura, s čimer se bo zagotovo zmanjšalo število nesreč.

Zavedanje odgovornosti do sebe, sopotnikov, sodelavcev, drugih udeležencev cestnega prometa, do svojega ali tujega premoženja … in nenazadnje tudi do tistih, ki nas čakajo doma, je treba imeti v podzavesti ves čas.

Za vas, motoriste, je še kako pomembna tudi pravočasna priprava na motoristično sezono. Predlagam, da se udeležite tečajev varnih voženj, prve pomoči in drugih preventivnih prireditev namenjenih motoristom ter tako pravočasno obnovite nekatere mogoče malce pozabljene motoristične spretnosti. Poskrbite za ustrezna zaščitna sredstva in tehnično brezhibnost svojih vozil.

Veliko prometnih nesreč, v katerih so udeleženi motoristi, se zgodi zaradi tega, ker vas drugi udeleženci preprosto spregledajo. Zato vam predlagam, da poskrbite za svojo vidnost in ne pozabite prižgati žarometov, uporabljajte svetleče telovnike ipd. Mogoče je fluorescentna čelada res grda, zagotovo pa ostane dalj časa nepoškodovana …

Vsem skupaj želim varno motoristično sezono. Vozite previdno, pazite nase in na druge, storite vse, da se na naslednjem blagoslovu spet srečamo.

Marjan Cimprič, Pomočnik komandirja PP Ribnica

izmera.jpg

Sprejmite piskotke za lazje spremljanje nase spletne strani Sprejmeš lahko piškotke začasno, ali trajno. Evropska direktiva.

Sprejmem piškotke za to spletno stran.

EU Cookie Directive Module Information