• Vatikan_2016 (1).jpg
 • Vatikan_2016 (2).jpg
 • Vatikan_2016 (3).jpg
 • Vatikan_2016 (4).jpg
 • Vatikan_2016 (5).jpg
 • Vatikan_2016 (6).jpg
 • Vatikan_2016 (7).jpg
 • Vatikan_2016 (8).jpg
 • Vatikan_2016 (9).jpg
 • Vatikan_2016 (10).jpg
 • Vatikan_2016 (11).jpg
 • Vatikan_2016 (12).jpg
 • Vatikan_2016 (13).jpg
 • Vatikan_2016 (14).jpg
 • Vatikan_2016 (15).jpg
 • Vatikan_2016 (16).jpg
 • Vatikan_2016 (17).jpg
 • Vatikan_2016 (18).jpg
 • Vatikan_2016 (19).jpg
 • Vatikan_2016 (20).jpg
Obvestilo
 • Folder doesn't exist or doesn't contain any images

Zahvala - Blagoslov Nova Štifta

V tvojem srcu je tolikšno bogastvo, sprejmi ga, vzemi ga in nekaj naredi iz njega za tistega, ki je ob tebi. Ni ti treba iskati drugje in tudi ne iti prav daleč. (Pedro Opeka)

Dragi prijatelji, spoštovani člani MZM,

27. aprila nas je zbudilo jutro, ki je kazalo na minulo noč z dežjem, ponekod je še zjutraj deževalo. Nebo je bilo čisto in veselo pričakovanje srečanja pri Novi Štifti se je začutilo po vsej Sloveniji in celo na avstrijskem Koroškem. Že od jutranjih ur je Štifta že dvajsetič postala središče slovenskega motociklizma.

Za nami je veličasten dogodek, 20. Blagoslov motoristov in motorjev pri Novi Štifti. Prireditve se je udeležilo več kot 6.000 ljudi, skoraj 4.000 motorjev. Tako veliko število obiskovalcev pomeni predvsem počastitev dolgoletne tradicije in ponovno potrditev poslanstva, ki ga društvo MzM opravlja s svojim delovanjem na področju pomoči ponesrečenim motoristom in skrbi za varnost v prometu.

Lepota pomladnega gozda, cvetoči travniki, srečanja prijateljev, novi obrazi, hrumenje motorjev, bliskanje kroma, zastave, vonj po bencinu, veličastnost stare lipe, polna parkirišča in travniki, tekanje organizatorjev, dogovarjanje, spremstvo policije, vonj po kavi pred samostanom, sonce, vse to nas je napolnjevalo z veseljem in pričakovanjem. Doživljali smo, po dveh zaporednih deževnih blagoslovih, prelep dan. Cerkvica je bila premajhna za vse, polna do zadnjega kotička. P. Niko nas je negovoril in spodbudil, kot zna le on. Letos je bilo prisotnih šest duhovnikov, kar daje našemu blagoslovu poseben pomen. Letos smo ponovno potovali, kot v prvih letih, v varnem spremstvu ribniške policije, vendar tokrat v Sodražico. Turistično društvo nam je pripravilo prekrasen prireditveni prostor, varna parkirišča za motorje in postrežbo. Glasba, hrana, okolje, ljudje, program, tombola, vodenje, prav vse je bilo odlično izpeljano.

 

Posebna zahvala gre našim posebej povabljenim gostom. Hvala gopodu mag. Stanetu Vrečarju, direktorju Policijske uprave Ljubljana, ki nas je nagovoril, posebej poudaril in se nam zahvalil za dolgoletno delovnje društva MzM na področju preventive in ozaveščanja varnosti v prometu. Gospod Vrečar je v imenu PU Ljubljana sprejel priznanje za dolgoletno sodelovanje z MzM. Hvala gospodu Robiju Kranjcu, našemu odličnemu skakalcu in letalcu, ki je s svojo prisotnostjo in pristnostjo poživil srca otrok, mladih in tudi tistih malo manj mladih. Župana občin Sodražica in Ribnica sta dala dogodku tudi potreben pomen za lokalno skupnost.

Glasbeni program je nekatere zvabil na plesišče, drugič naj bo take glasbe še več. Pa naslednjič tudi ne bomo pozabili plesnih čevljev. Pisanost glasbene ponudbe je bila za vsak okus. Število glasbenih skupin pove veliko o pristnih stikih in tudi o nas, ki smo tam bili. Glasbeniki radi pridejo v prijetno okolje, kjer jih poslušalci znajo nagraditi s svojim navdušenim odzivom.

Vsak dogodek, ki ga pripravimo člani MzM ponudi priložnost, da se kot član društva izkažem in sem dober gostitelj in velikodušno prispevam svoj čas in energijo, da se vsi gostje počutijo domače. Zato bi se šeprav posebej rad zahvalil vsem, ki so letos s svojim žarom ponovno obudili dolgoletno tradicijo. Letos je bila naloga še posebej zahtevna. Pavel Hočevar in celotna ekipa MzM z ribniškega konca je že dvajseto leto zapored napravila dogodek, ki je bil enkraten. Enkratnost ne pomeni vedno nekaj novega. Enkratnost trenutka se rodi, nikoli ne nastopi iz niča. Rodi se najprej iz pričakovanja, rojeva se nato s potrpljenjem in prav na koncu se porodi z veliko truda in tudi s trpljenjem. Hvala vsem skupaj in prav vsakemu posebej za enkratnost dogodka. Hvala za vašo pripravljenost, za vaš čas, za trud, za veselje in navdušenje, ki ste ga delili z nami vsemi.

Prišli in odšli smo varno s skrbnim delom članov MzM, policije in gasilcev iz Sodražice. Policija nas je spremljala na poti, urjala promet in poskrbela tudi za varno pripravo celotne prireditve. Hvala komandirju g. Topolovcu, namestniku g. Cimpriču , celotni ekipi policijske postaje in policistom na motorjih. Sodelovanje in pomoč prostovljnih gasilcev pomeni, da je celoten kraj začutil poseben pomen prireditve, hvala.

Le v sodelovanju nastanejo dobre rešitve. Sodelovanje občine, Turističnega društva, prostovljcev in drugih je omogočilo enkratnost letošnjega blagoslova. Hvala vsem za sodelovanje. Hvala krajani Sodražice, da ste nas sprejeli medse.

Letos smo podelili priznanja tudi vsem posameznikom in organizacijam, ki so s svojim delom in naklonjenostjo spremljali delovanje društva MzM. Posebno zahvalo je prejelo tudi podjetje Inotherm, ki naše delovanje velikodušno podpira od samega začtka.

Majdi in Tone sta pripravila in zbrala darila za dobrodelno tombolo. Nabirali smo prostovljne prispevke in tudi organizirali prodajo klubskih simbolov. Vsa zbrana sredstva bodo namenjena za sklad za pomoč motoristom in njihovim družinam v nesreči in preventivne akcije. Hvala vsem, ki ste darovali za darove in hvala vsem, ki ste prodajo omogočili in izpeljali.

Hvala tudi vsem vam, ki ste se pripeljali z vseh konce Slovenije, avstrijske Koroške in prišli v tako velikem številu. Enkratnost dogodka se je zgodila zaradi vas, ki ste se zbrali z dobrim namenom in ustvarili prav posebej prijetno vzdušje.

Na svidenje prihodnje leto na 21. blagoslovu pri Novi Štifti,

Z lepimi pozdravi,

Valentin Sojar

Predsednik UO društva Motoristi za Motoriste

 

Povezava do fotogalerije: KLIKNI

izmera.jpg

Sprejmite piskotke za lazje spremljanje nase spletne strani Sprejmeš lahko piškotke začasno, ali trajno. Evropska direktiva.

Sprejmem piškotke za to spletno stran.

EU Cookie Directive Module Information